Proč získat značku kvality TOP DELIKATESA:
Pět důvodů, proč je etiketa TOP DELIKATESA jedinečná od ostatních a proč usilovat o získání této holografické etikety, přestože je dnes na trhu již několik podobných značek kvality:
1) Je udělena v soutěžním testu, který probíhá mezi podobnými konkurenčními výrobky, nikoliv pouze na základě rozboru parametrů, ale senzoricky, na základě chuti konečného spotřebitele. Etiketu mohou získat pouze vítězové a to zvyšuje její hodnotu. Některých značek kvality již bylo uděleno tolik, že o ně výrobci ztratili zájem.
2) Je možné ji získat pouze cestou soupeření, nejen mezi domácí, ale i mezi zahraniční konkurencí (to rovněž výrazně zvyšuje prestiž výrobku).
3) Každá kvalitní etiketa, nedostane-li ji víceméně každý, jak je v ČR často zvykem, zvýší významně prodej produktu (podle ocenění se často řídí zákazník při výběru z mnoha podobných možností: “Určitě neudělám chybu při nákupu, když to někdo již ocenil” – podobně, jako u oceněných vín v soutěži).
4) Vítězný výrobek je vystaven na největším mezinárodním gastronomickém veletrhu tohoto druhu (GastroFair Víno&Delikatesy), kde jej mohou ochutnat odborníci z gastronomie i koneční spotřebitelé (možnosti ochutnávky výrazně zvýší zájem o oceněný produkt). Během tiskových konferencí a během veletrhu jsou výrobky medializovány a lze tak zájemce velmi důkladně o delikatese informovat, včetně toho, kde ji lze koupit.
5) Účast v soutěžním testu je zdarma, pouze za produkty a vítězové dostanou bezplatně 100 ks etiket, aby si mohli sami, nejprve v malém, ověřit účinnost této etikety. Zároveň získají zvýhodněné vstupenky na veletrh, aby si mohli pozvat své klienty.
František Veselý,
předseda Komise hodnotitelů